DENK Rotterdam gaat PKK aanpakken

Turks.nl Redactie

Stephan van Baarle, lijsttrekker voor DENK in Rotterdam voor de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart zegt de terreurorganisatie PKK hard aan te zullen pakken in de stad.

“De PKK is een internationaal erkende terreurorganisatie en staat op dezelfde lijsten als IS”, zegt Van Baarle, die sprak tegenover een PKK-demonstratie.

Als het aan DENK ligt, worden PKK-demonstraties verboden: “Ik vind het schokkend dat deze burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, en het gemeentebestuur toelaten dat de PKK demonstreert met vlaggen in Rotterdam, terwijl notabéne in Rotterdam door de PKK verenigingen worden aangevallen.”

“Als het aan DENK Rotterdam ligt, zijn de vlaggen van de PKK niet meer te zien in deze stad en gaat de politie bezig zijn met het beschermen van de organisaties die door de PKK worden aangevallen, in plaats van het beschermen van aanhangers van terroristische organisaties, sluit de DENK-lijsttrekker in Rotterdam af.

GEEN PKK-VLAGGEN MEER IN ROTTERDAMVandaag demonstreerden 300 mensen in het centrum van Rotterdam met PKK-vlaggen. Dit is onacceptabel. Het zwaaien met vlaggen van een terreurorganisatie die voor tienduizenden doden heeft gezorgd boezemt vele Rotterdammers angst in en zet de maatschappelijke verhoudingen op scherp. DENK staat ervoor dat er geen demonstraties meer gehouden worden met vlaggen van internationaal erkende terreurorganisaties.Wij roepen op tot kalmte en verbroedering tussen alle Rotterdammers, vanuit het besef dat er geen sprake is van een strijd tussen Koerden en Turken, maar een strijd van alle Rotterdammers, van welke afkomst dan ook, tegen terreur. Wij komen elkaar elke dag tegen in onze mooie stad. Laat je daarom niet provoceren door een terreurorganisatie.

Posted by Stephan van Baarle on Saturday, March 3, 2018

PKK in Nederland

De PKK staat op de lijst van terroristische organisaties in onder andere Nederland en de Europese Unie.

De politie meldde eerder dat de PKK geld inzamelt en dat dat vaak gepaard gaat met afpersing en geweld.

Screenshot Politie.nl

In de Tweede Kamer werd door Tunahan Kuzu voorgesteld om PKK-vlaggen te verbieden, maar hier werd tegen gestemd door de Tweede Kamer.

In Duitsland is het bij wet verboden om PKK-vlaggen te tonen in het openbaar.

Sinds de militaire operatie van het Turkse leger in Afrin is begonnen, zijn meerdere Turkse verenigingen en moskeeën in Nederland aangevallen door de PKK.

Ook zijn meerdere Turks-Nederlandse omstanders bij PKK-demonstraties mishandeld door PKK’ers.