DENK sleept NRC voor rechter

Turks.nl Redactie

De politieke beweging DENK gaat het NRC Handelsblad voor het gerecht dagen.

Reden daarvoor is het feit dat NRC niet bereid is om valse informatie die door de krant is verspreid, terug te nemen. Ook hebben zij geweigerd te verschijnen bij een zitting van de Raad voor de Journalistiek, zegt DENK in een persbericht.

Tijdens deze zitting zou een klacht over een NRC-artikel over Selçuk Öztürk worden behandeld. Het artikel was volgens Öztürk onwaar, aantoonbaar beschuldigend en selectief. Het ging over een aantal zakelijke transacties van hem in het verleden.

Uiteindelijk bleek dat Öztürk geen blaam treft, waarmee de onwaarheid van de berichtgeving werd aangetoond. “Het NRC Handelsblad heeft dan ook aantoonbaar gepoogd om karaktermoord te plegen op een volksvertegenwoordiger, waarbij de naam en het imago van de Politieke beweging DENK zijn beschadigd.” luidt het persbericht.

Volgens Öztürk is het veelzeggend dat het NRC Handelsblad geen verantwoording durft af te leggen voor de verspreide leugens. “De tijd dat sommige journalisten en sommige media onschuldige mensen, volksvertegenwoordigers en partijen beschadigen is echter voorbij. We kunnen als samenleving niet accepteren dat er geprobeerd wordt om gekozen volksvertegenwoordigers monddood te maken met valse berichten. Ik ben nu genoodzaakt om via de juridische weg mijn recht te halen”