Duitse parlementariër vervolgd om delen PKK-vlag

Turks.nl Redactie

Er is een onderzoek ingesteld naar de Duitse parlementariër Cansu Özdemir door de openbare aanklager in Hamburg. Özdemir is parlementslid in het parlement van Hamburg en pleit ervoor om PKK van de terreurlijst af te halen.

Reden daarvoor is het delen van de verboden PKK-vlag op social media. Özdemir kondigde de vervolging zelf aan op Twitter en voegde eraan toe dat ze de PKK geen terreurbeweging vindt.

 

Opvallend detail; een dag voor dat statement schoot de PKK op dorpelingen in Şırnak. Daarbij kwam de 18-jarige Engin Kenanoğlu om. De dorpelingen waren bezig met hout hakken in het bos.

PKK-vlaggen en symbolen zijn verboden in Duitsland. Ondanks dat Nederland net als Duitsland en de gehele EU de PKK ook in de terreurlijst heeft staan, worden activiteiten van de PKK gedoogd.

Op haar Twitteraccount is duidelijk dat ze fel aanhanger is van de terroristische PKK. Vrijwel al haar berichten gaan over de PKK en de Turkse militaire operatie in Afrin (Noord-Syrië) tegen YPG, de Syrische tak van PKK.

Daarnaast is haar omslagfoto een foto van PKK-terroristen. In 2015 werd om dezelfde reden ook al een onderzoek ingesteld.

De lange arm van de PKK kreeg steun van Bodo Ramelow, partijgenoot bij de extreemlinkse politieke partij Die Linke en minister-president van de deelstaat Thüringen.