Erdogan: Zaak pleegkinderen wordt overdreven

Erdogan sprak met de Turkse pers vooraf zijn bezoek aan Denemarken en Nederland. “Beide landen steunen onze toetredingsproces tot de EU. In Nederland zal ik spreken met premier Rutte en Koningin Beatrix. De banden tussen de twee landen zijn al 400 jaar oud. Mijn bezoek zal nieuwe kansen creëren om de banden aan te halen” vertelde de premier aan de pers.
Turks.nl Redactie

Pleegkinderen
Een journalist vroeg of het in Erdogan’s agenda staat om het problematiek betreft Turkse pleegkinderen te bespreken in Nederland. “Het onderwerp zal zonder twijfels worden besproken. Maar ik ben bang dat het onderwerp erg wordt overdreven. Er is veel tegenstrijdigheid in de berichtgevingen hierover. Ik zal dit informeren bij Nederlandse bronnen om de juiste antwoorden te krijgen. Ook zijn de Nederlandse en Turkse ministers van buitenlandse en europese zaken in contact met elkaar. Zij zullen het onderwerp in alle details bespreken”, aldus de premier.

Turkije
De commissie voor mensenrechten in het Turkse parlement vindt dat er meer rekening gehouden mag worden met de afkomst en cultuur van Turkse pleegkinderen wanneer zij worden geplaatst in pleeggezinnen. Dit om mogelijke assimilatie te voorkomen.

De afgelopen weken was er veel ophef over Turkse kinderen die ‘onterecht’ zijn geplaatst in pleeggezinnen. De oorzaak was een docu-serie over het onderwerp die op de Turkse TV werd uitgezonden.

Erdogan zal woensdag aankomen in Nederland. Het zal een antwoord zijn op het bezoek van premier Rutte in november 2012 aan Turkije. Verwacht wordt dat er vooral gesproken zal worden over economische banden tussen de twee landen. Nederland en Turkije hebben een handelsverkeer van meer dan 7 miljard dollar per jaar.

© Turks.nl