FETÖ opent aanval op Turks.nl om exposen PKK’er

Turks.nl Redactie

Organen van de sekte van Fethullah Gülen hebben de aanval ingezet op Turks.nl nadat GroenLinks-kandidaat Serpil Ateş werd exposed door deze website als PKK-sympathisant.

Ateş is te zien in een filmpje waarbij ze de PKK-strijd in Noord-Syrië roemt. PKK is internationaal erkend als terreurbeweging en is verantwoordelijk voor tienduizenden doden in de regio. Zelf probeert Ateş zich te verdedigen door zich te beroepen op een slachtofferrol. Turks.nl zou extreemrechts en nationalistisch zijn en het op haar hebben gemunt hebben omdat ze een Koerdisch-Alevitische vrouw zou zijn.

Afstand?

Op de vraag van een oplettende Twitteraar of Ateş afstand wil nemen van PKK en Öcalan, geeft ze uiteraard geen reactie en weigert daarmee afstand te nemen van terrorisme.

FETÖ

Voor de islamistische sekte FETÖ, die in enkele landen op de terreurlijst staat, is dit het moment geweest de aanval te openen op deze website. In ‘de Kanttekening’ wordt onze berichtgeving  fake news genoemd en wordt beweert dat deze website bekend staat als goedgezind richting de huidige Turkse regering. De Kanttekening stond voorheen bekend als Zaman Nederland, maar veranderde haar naam na de couppoging in 2016 in Turkije, om de banden met de sekte te verbergen.

Mehmet Cerit, berucht sektelid van FETÖ en hoofdredacteur van de Kanttekening, tweet eveneens over Turks.nl. Hij is het eens met de suggestie dat deze website racistisch is:

Redactioneel commentaar

De woorden van Serpil Ateş zijn in de eerste instantie verkeerd verstaan, waardoor werd bericht dat ze de strijd van PKK-leider Öcalan roemde. Nader is gebleken dat ze de strijd van de PKK in Noord-Syrië roemde. Dit detail is aangepast in het artikel. Voor Turks.nl is dit echter geen reden om de berichtgeving te verwijderen. Op beelden van de demonstratie zijn PKK vlaggen duidelijk zichtbaar. Daarnaast wijst deze website alle beschuldigingen van racisme ten strengste af en benadrukt geen banden te hebben met politieke bewegingen of ideologieën.