Gül: Turkije heeft nog een lange weg te gaan

Door | Politiek

Dat vertelde president Abdullah Gül tijdens zijn speech op het jaarlijkse Operationele Research en Industrial Engineering Congres in Istanbul.

Gül benadrukte dat het land de afgelopen tien jaar indrukwekkende hervormingen heeft weten door te voeren op zoel economisch als politiek gebied. Zo is de Turkse economie het afgelopen decennium vervijfvoudigd en is er inmiddels sprake van politieke stabiliteit. Desondanks is de president van mening dat er nog veel te verbeteren valt op het gebied van democratie en economische draagkracht.

In 2023, het jaar waarin de Turkse Republiek zijn 100-jarige bestaan viert, wil Turkije gezien worden als een ontwikkeld land. ”Om dit te bereiken moeten we op macro-economisch niveau blijven denken. We moeten niet vergeten dat de omvangrijke hervormingen die het afgelopen decennium zijn doorgevoerd, ten grondslag liggen aan onze huidige economische successen en stabiliteit. De Turkse economie is tegenwoordig bestand tegen zowel binnenlandse als buitenlandse schokken”, aldus Gül.

© Turks.nl / Esra Cakar

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...