Gül: Turkije heeft nog een lange weg te gaan

Turkije moet zich op veel terreinen verbeteren, voordat het zich kan meten met de meest ontwikkelde landen.
Redactie

Dat vertelde president Abdullah Gül tijdens zijn speech op het jaarlijkse Operationele Research en Industrial Engineering Congres in Istanbul.

Gül benadrukte dat het land de afgelopen tien jaar indrukwekkende hervormingen heeft weten door te voeren op zoel economisch als politiek gebied. Zo is de Turkse economie het afgelopen decennium vervijfvoudigd en is er inmiddels sprake van politieke stabiliteit. Desondanks is de president van mening dat er nog veel te verbeteren valt op het gebied van democratie en economische draagkracht.

In 2023, het jaar waarin de Turkse Republiek zijn 100-jarige bestaan viert, wil Turkije gezien worden als een ontwikkeld land. ”Om dit te bereiken moeten we op macro-economisch niveau blijven denken. We moeten niet vergeten dat de omvangrijke hervormingen die het afgelopen decennium zijn doorgevoerd, ten grondslag liggen aan onze huidige economische successen en stabiliteit. De Turkse economie is tegenwoordig bestand tegen zowel binnenlandse als buitenlandse schokken”, aldus Gül.

© Turks.nl / Esra Cakar

  • Loading...