Gül: Wilders welkom in Turkije

Geert Wilders is welkom in Turkije. Dat heeft de Turkse president Gül gezegd, voorafgaand aan zijn staatsbezoek aan Nederland volgende week.
Turks.nl Redactie

Als Wilders naar Turkije komt, kan hij volgens het Turkse staatshoofd zelf de werkelijkheid in Turkije zien en ontdekken hoe subjectief zijn mening over het land is.

Wilders heeft gezegd dat de Turkse president als het aan hem ligt niet welkom is in Nederland. Gül komt om 400 jaar diplomatieke betrekkingen tussen Nederland en Turkije te vieren.

Pluralistisch
In een opiniestuk in de Volkskrant schreef Wilders eind vorig jaar dat Gül beter kan thuisblijven omdat “er niets te vieren is. Het islamistische regime van Gül en zijn partijgenoot premier Erdogan is geen waarachtige vriend van het Westen en dus ook niet van Nederland”, aldus de PVV-leider.

Gül zegt in een gesprek met de NOS dat vooral de regering, het staatshoofd en het middenveld van de politiek belangrijk zijn. “In pluralistische landen zul je altijd politici hebben die voor of tegen ons zijn.”

EU-lidmaatschap
De Turkse president pleit verder voor meer steun van Nederland voor het lidmaatschap van Turkije tot de EU. Volgens Gül wordt er geen mogelijkheid geboden aan Turkije om vooruitgang te boeken.

“Als we het goed doen, dan moet dat gewaardeerd worden. Maar er zijn vooral blokkades op onze weg.” Gül benadrukt dat een economisch en democratisch Turkije goed is voor alle Europese landen.

Bron: nos.nl

  • Loading...