Kabinet neemt afstand van de multiculturele samenleving

Door | Politiek

Dat schrijft minister van Binnenlandse Zaken Piet Hein Donner vandaag in een brief aan de Tweede Kamer.

Het kabinet deelt de maatschappelijke onvrede die bestaat over de multiculturele samenleving, gaat hij verder. In het integratiebeleid komen de Nederlandse samenleving en de Nederlandse waarden meer centraal te staan. “Met deze koerswijziging neemt het kabinet afstand van het relativisme dat besloten ligt in het model van de multiculturele samenleving.”

In het nieuwe integratiebeleid moeten de waarden van de Nederlandse samenleving centraal staan, schrijft minister Donner. Daarbij mogen eisen worden gesteld aan immigranten. Zij moeten er zelf voor zorgen dat zij de Nederlandse taal leren en vaardigheden opdoen om zich in de Nederlandse samenleving te kunnen handhaven.

De minister vindt een meer verplichtend integratiebeleid gerechtvaardigd omdat de overheid ook eisen stelt aan de eigen burgers. Het is bovendien nodig “omdat anders de samenleving geleidelijk uit elkaar groeit, burgers langs elkaar heen gaan leven en uiteindelijk niemand zich meer thuis voelt in Nederland.”

PvdA-leider Job Cohen noemt de brief van Donner aan de Tweede Kamer een “historische vergissing”, meldt de NOS. Volgens hem krijgt Nederland hier “over een aantal jaar de rekening van gepresenteerd.”

Bron: nrc.nl 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...