Kandidaat raadslid Türkmen: ‘Islam is beestachtige cultuur’

Turks.nl Redactie

Kandidaat-raadslid voor Amsterdam namens ‘Forum voor Democratie’ Kristina Turkmen noemt de Islam een ‘beestachtige ideologie’.

Türkmen staat op nummer 7 van de kandidatenlijst van FvD voor de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam.

Ze vluchtte op haar 15e naar Nederland en sprak geen woord Nederlands. Nu werkt ze als ‘financial controller’ bij ING en is ze islamofoob.

Ze heeft haar twitteraccount verwijderd nadat er ophef ontstond over haar haatzaaiende tweets. Er zijn echter wel screenshots gemaakt.

Dit hysterische geval, Kristina Turkmen, is behalve werkzaam bij de ING-bank tevens kanidaat raadslid voor de…

Posted by Ralph van der Geest on Sunday, February 4, 2018

Reactie ING

ING wil niet geassocieerd worden met haar tweets, maar wil er geen partij in zijn.

Reactie Türkmen

Türkmen reageerde op de ophef in een interview met AT5: “De afgelopen dagen is er op twitter beroering ontstaan over enkele oude twitterberichten van mijn hand. Deze berichten heb ik op persoonlijke titel verstuurd.

De inhoud van betreffende tweets betreur ik, en ik heb deze dan ook verwijderd. Ik reageerde te fel, onder andere door mijn persoonlijke ervaringen met intolerantie en onvrijheid in mijn geboorteland. Ik betreur de ontstane ophef en vertrouw erop dat door het verwijderen van de tweets -en het nadrukkelijk afstand nemen van de inhoud ervan- ik dit achter mij kan laten.”

Reactie FvD

Volgens de persvoorlichter van FvD was de partij niet op de hoogte van de haatzaaiende tweets. De partij neemt nadrukkelijk afstand van haar woorden. Maar gezien de verklaring zullen er voor haar geen consequenties zijn.