Kritiek tegen Denk onterecht: Minuut stilte gehouden tijdens opening

Partij Denk heeft wel degelijk een minuut stilte gehouden tijdens de opening van een partijkantoor in Rotterdam. Dat laat partijleider Tunahan Kuzu weten in een reactie op de kritiek dat verscheen op social media.
AvatarTurks.nl Redactie

“Bij verschillende momenten hebben wij drie keer een minuut stilte gehouden,” is de reactie van Tunahan Kuzu na het bericht op Turks.nl. Op Facebook kwam de kritiek dat beweging Denk ‘feestelijk’ een partijkantoor heeft geopend in Rotterdam, terwijl er enkele uren daarvoor vijf mensen omkwamen bij een aanslag in Istanbul.

Op social mediakanalen van de partij en op de profielen van Denk-kamerleden Kuzu en Öztürk konden volgers niks vernemen van een herdenking van de slachtoffers van de aanslag in Istanbul. Ook in een speech van Kuzu, dat werd geplaatst op Facebook, werd daar niet over gesproken. Dat zorgde voor speculaties. Partijbronnen laten weten dat het programma direct na de aanslag is gewijzigd en dat er drie keer een minuut stilte is gehouden voor alle slachtoffers van aanslagen in Turkije. Daarom is de kritiek onterecht, vindt de partij.