Lijsttrekker Küçük: “Terreuraanslagen in Europa zijn logisch”

Turks.nl Redactie

Hasan Küçük, lijsttrekker van Islam Democraten voor de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag, deed wel een erg opmerkelijke uitspraak. Volgens Küçük zijn terreuraanslagen in Europa logisch.

De lijsttrekkers van de Haagse PVV en Islam Democraten gingen met elkaar in debat voor de gemeenteraadsverkiezingen eind maart.

Islam Democraten is met twee zetels de grootste moslimpartij in de raad, gevolgd door de Partij van de Eenheid met één zetel. Deze verkiezingen is er een derde moslimpartij kandidaat, namelijk NIDA, met de Turks-Nederlandse Cemil Yılmaz als lijsttrekker.

Ze debateerden in de AD Stemtram over integratie en veiligheid. Na afloop van het officiële gedeelte escaleerde hun gesprek over de aanslagen in Europa, zoals in Parijs en Brussel.

Küçük wijt die acties aan ‘idioten’ die ‘gecreëerd’ zijn door optreden van het westen in het Midden-Oosten.

Küçük: “Je moet geen oorlogen financieren en steunen. Denk je dat je 3000 kilometer verderop een land kan vernietigen en dat mensen dan niks terugdoen? Het is niet normaal, maar wel logisch.”

Gerbrands: “Jij praat dit goed?! Het is levensgevaarlijk dat je in de politiek zit! De mensen in Brussel en Parijs zijn onschuldige slachtoffers.”

Küçük: “Klopt, die mensen zijn onschuldig! Net als de mensen in Irak: meer dan een miljoen mensen zijn daar omgekomen. Baby’s daar hebben toch ook recht op leven? Mijn volk is daar vergast door Saddam.”

Gerbrands: “Je maakt mij verantwoordelijk daarvoor? Hoe weet jij of ik die oorlog steun?”

Küçük: “Waarom geef je dan wel de islam de schuld voor het werk van één idioot?”

Gerbrands: “Zij zeggen zelf de aanslagen te plegen uit naam van de islam, dat verzin ik niet.”