Naam en logo nieuwe oppositiepartij bekendgemaakt

Door | Politiek

De naam en het logo van de nieuwste oppositiepartij is bekendgemaakt. Dat melden Turkse media.

Meral Akşener (oud-parlementsvoorzitter) is het gezicht van de nieuwe partij. Er zijn nu al vijf parlementsleden die zich hebben aangesloten.

De partij wordt opgericht door leden die de MHP (Nationalistische Bewegingspartij) hebben verlaten na een mislukte poging tot machtsovername. Echter gaven ze aan niet de doorstart te zijn van de Grijze Wolven, maar open te staan voor iedereen, van rechts tot links.

Er is steun van ex-militairen voor de partij. Zo zijn bekende oud-militairen als Ali Türkşen (Kardak-held) en Ali Lapanta mede-oprichters. Daarnaast heeft de partij nu al vijf parlementsleden: Ümit Özdağ, Nuri Okutan, Yusuf Halaçoğlu, İsmail Ok (ex-MHP) en Aytun Çıray (ex-CHP).

De partij zal Iyi Parti (Goede/Goed Partij) gaan heten. De slogan zal ‘Turkije zal goed worden’ zijn. Het logo werd eerder gelekt door Türkşen op Twitter.

De partij is onder andere voorstander van nieuwe wetten voor politieke partijen, het moeilijker sluiten van politieke organisaties, het volledig opheffen van parlementaire onschendbaarheid en het verlagen van de kiesdrempel van 10% naar 5%.

De partij wordt vandaag ingeschreven bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken.

 

 

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...