Protesten voor Nederlands consulaat in Istanbul

Turks.nl Redactie

De diplomatieke crisis tussen Turkije en Nederland wordt alsmaar groter. Het Turkse staatspersbureau Anadolu Agency meldt dat de Nederlandse ambassadeur in Ankara op het matje is geroepen door het Turkse ministerie van Buitenlandse Zaken. Daarnaast zijn er protesten voor het Nederlands consulaat.

Nadat Nederland de toestemming om in Nederland te landen voor de Turkse minister Çavuşoğlu had ingetrokken, werd de Nederlandse Chargé d’affaires naar het Turkse ministerie van BuZa geroepen.

De Nederlandse regering heeft ondertussen laten weten dat de toestemming is ingetrokken vanwege de dreigementen aan de Turkse kanten. Çavuşoğlu zei namelijk: ”Als Nederland mijn landingsrechten annuleert, als ze zoiets doen, zullen wij zware politieke- en economische sancties heffen op Nederland.

Ondertussen zijn voor het Nederlands consulaat in Istanbul zware veiligheidspreventies genomen door de Turkse politie. Er werden grote demonstraties verwacht voor het consulaat. De eerste demonstranten staan al voor het consulaat.