Premier Irak: “We willen PKK niet binnen onze grenzen.”

Door | Politiek

Haydar El-Ibadi, premier van Irak, zei dat ze het niet zullen accepteren dat de terreurbeweging PKK Iraaks grondgebied gebruikt om zich voor te bereiden op terreuraanvallen in Turkije.

El Ibadi organiseerde een persbijeenkomst in het regeringsgebouw in de Groene Zone van Bagdad. De Groene Zone is een speciaal beveiligde zone waar alle regeringsgebouwen zijn gevestigd.

Premier Binali Yıldırım gaat binnekort op staatsbezoek naar Irak. Daar sprak de Iraakse premier over. Hij zei dat de relatie tussen beide landen sterker moet worden.

PKK

“Onze grondwet staat het niet toe dat de PKK, Iraaks grondgebied gebruikt voor aanvallen op Turkije,” aldus El Ibadi.

De uitspraken zijn opmerkelijk omdat El Ibadi in opspraak raakte toen hij uithaalde naar Turkije. Hij was tegen de aanwezigheid van het Turks leger. Het Turks leger was aanwezig in Irak om milities voor te bereiden op aanvallen op IS.

President Erdoğan vond dat hij geen recht had van spreken, omdat zijn land een broeinest was van terroristen. Irak heeft namelijk geen controle over een groot deel van het land. De terroristische IS beheert een groot deel van Irak. De uitspraken zorgden ervoor dat de relatie tussen beide landen achteruit gingen. Beelden werden getoond van Sjiitische Irakezen die de Turkse vlag verbrandden.

Nu lijkt het erop dat beide landen de relatie weer willen opbouwen.

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...