PvdA: flexibele werktijden voor iedereen

(Novum) – In alle cao’s moeten afspraken worden gemaakt over flexibele werktijden.
Turks.nl Redactie
Total
Shares

Dat bepleit de PvdA. Zo is werken en zorg voor bijvoorbeeld kinderen straks gemakkelijker te combineren.

PvdA-fractievoorzitter Mariëtte Hamer kwam zondag op het congres van haar partij in Nijmegen met het plan. Als vakbonden en werkgevers er zelf niet voldoende werk van maken, komt de PvdA met een wetsvoorstel.

Verder haalde Hamer uit naar de VVD, die volgens haar zegt op te komen voor gewone, hardwerkende Nederlanders, maar in werkelijkheid hun eigen risico verhoogt en hun loon bevriest.

Het CDA gebruikt in zijn programma ‘verhullende woorden’, zei Hamer, waarachter een ‘hoop ellende’ schuilgaat. Ze doelde onder meer op verhoging van het collegegeld en de huren.

Hamer bedankte in haar toespraak op het congres vertrekkend PvdA-leider Wouter Bos voor zijn werk. Bos kreeg daarop een staande ovatie van de aanwezige PvdA-leden. Later zondag houdt hij een afscheidsspeech en wordt Job Cohen officieel de nieuwe PvdA-leider.

You May Also Like

Grieken: Geef Varosha terug voor EU-onderhandelingen

Als Turkije de onderhandelingen met Griekenland wil starten, zal het de Cypriotische stad Varosha moeten afstaan aan de Grieken. Dat heeft de Griekse minister van Buitelandse Zaken Yoannis Kasulidis, bekendgemaakt tijdens een bezoek aan VN secretaris-generaal Ban Ki-mun.