‘PVV niet langer tegen uitbreiding EU’

Geert Wilders verzet zich niet langer tegen uitbreiding van de Europese Unie.
Turks.nl Redactie

Dat meldt de Wereldomroep dinsdag op basis van bronnen binnen de VVD en het CDA, waarmee de PVV momenteel onderhandelt over de vorming van een kabinet.

In het gedoogakkoord zou afgesproken zijn dat Wilders ‘de regering niet naar huis stuurt’ als Nederland instemt met de toetreding van Kroatië tot de EU.

De PVV is altijd mordicus tegen uitbreiding van de EU geweest. Dit was ook de belangrijkste boodschap die de partij uitdroeg tijdens de verkiezingen voor het Europees Parlement. Naast de toetreding van Kroatië toonde de partij van Wilders zich ook fel tegenstander van Macedonië en Turkije als nieuwe lidstaten. Daar lijkt nu verandering in te komen.

Maandag waarschuwde Herman Tjeenk Willink in zijn eindverslag als informateur nog voor de verschillen van mening tussen VVD, CDA en PVV over Europa. Hij doelde daarbij ook op de invloed van Brussel op het begrotingsbeleid van lidstaten. “De nieuw te benoemen informateur zou er goed aan doen na te gaan of op deze en wellicht enkele andere hoofdpunten van het kabinetsbeleid op steun van andere fracties in de Tweede Kamer kan worden gerekend”, gaf Tjeenk Willink zijn opvolger Ivo Opstelten als ongevraagd advies mee.

Novum