Staatssecretaris noemt Turkse vlag fascistisch

Turks.nl Redactie

Zuhal Demir, Federaal staatssecretaris voor Gelijke Kansen in België, heeft zich schuldig gemaakt aan racistische uitspraken tegenover Turken.

Demir, bekend onder de Turkse gemeenschap vanwege haar foto’s voor vlaggen van de PKK, die erkend is als terreurorganisatie door onder andere Nederland, België, de EU, de VS en de NAVO, haalde uit naar een schepen (Belgische wethouder) van de gemeente Heusden-Zolder.

Afbeeldingsresultaat voor zuhal demir pkk

Burgemeester Mario Borremans laat weten dat zulke stoeten in de toekomst niet meer zullen plaatsvinden. Demonstraties van PKK-aanhangers zijn wel toegestaan in Heusden-Zolder, ondanks dat daarbij terreur wordt verheerlijkt.

Schepen Engin Özdemir en andere politici van Turkse origine waren ook aanwezig bij de viering van een Turkse vereniging. Ook staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) laat zich op Twitter kritisch uit over de optocht en de aanwezigheid van verschillende politici. Francken roept het Belgische OM op om de zaak te onderzoeken.

Demir noemt de Turken in de optocht fascisten en haatzaaiend op Twitter.

Op Facebook gaat ze iets verder en noemt de Turkse vlaggen in de optocht fascistisch.

Zo ver is het gekomen. Niet één Turks politicus durft openlijk te zeggen dat kinderen onder een fascistische vlag laten…

Posted by Zuhal Demir on Sunday, May 6, 2018

Reactie Özdemir

Volgens schepen Özdemir heeft de optocht niets met de Grijze Wolven te maken. “De organisatie die de optocht regelde, bestaat één jaar en wilde dit vieren met een Ottomaanse stoet. Het voltallige schepencollege heeft dit goedgekeurd”, zegt hij.

“Ik ben een echte socialist”, verklaart hij aan de VRT. “Ik respecteer de mensheid, ik sta ten dienste van alle inwoners van Heusden-Zolder. Het heeft niks te maken met fascisme.”