Tim Hofman: “Fuck Erdoğan”

Turks.nl Redactie

Er is veel ophef ontstaan naar aanleiding van een kop van de Turkse nieuwssite Ensonhaber.com, een van de grootste nieuwssites van Turkije. De bekende presentator Tim Hofman heeft er zelfs een mening over. “Fuck Erdogan”, is zijn reactie.

Eerder deze week steunden 142 van de 150 kamerleden een motie van CU-kamerlid Voordewind om de Armeense kwestie te bestempelen als ‘genocide’. Vijf kamerleden stemden niet over de motie, alleen de kamerleden van DENK stemden tegen de motie.

Turkse namen

Onder de kamerleden die de motie steunden waren ook kamerleden met een Turkse naam te vinden. Dilan Yeşilgöz-Zegerius (VVD), Mahir Önder Alkaya, Sadet Karabulut, Cem Laçin (SP), Nevin Özütok en Zihni Özdil (GroenLinks) steunden de motie ook.

Daarop schreef Ensonhaber.com de kop ‘Vijf Turken die hun moederland hebben verraden’, met de foto’s van vijf van de zes kamerleden met een Turkse naam die de motie steunden. Mahir Önder Alkaya, die vorige maand in de Tweede Kamer kwam als opvolger van uittredende voormalig partijleider Emile Roemer, nadat de hogergeplaatste Eric Smaling bedankte, werd over het hoofd gezien door de website.

Zihni Özdil deelde het op Twitter. Alle kamerleden die de motie steunden reageerden sarcastisch onder zijn tweet: ze vonden dat ze er allemaal leuk uitzagen op de foto, behalve Cem Laçin. Özdil zegt trots te zijn om als landverrader te worden neergezet.

Tim Hofman

De bekende presentator Tim Hofman retweette de tweet van Özdil.

https://twitter.com/debroervanroos/status/967332405471338496

Hij werd daarop aangesproken door een Turks-Nederlandse twitteraar, die hem confronteerde met harde feiten:

https://twitter.com/mokkaprinses/status/967368027342766080

Hofman kan niets meer inbrengen, dus ‘Fuck Erdogan en z’n bitch ass fascisme’, want dat is altijd een legitiem argument (noot: redactioneel sarcasme).

https://twitter.com/debroervanroos/status/967374111646404608

De Turks-Nederlandse twitterheld neemt geen genoegen en gooit nogmaals feiten in het gezicht van Hofman. Daarna reageert Hofman niet meer.

https://twitter.com/mokkaprinses/status/967401216979369985