Timmermans bepreekt Syrië met Turkse collega

Door | Politiek

Zij deden dit tijdens een bilaterale ontmoeting op het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag. Belangrijk aspect daarbij was het wapenembargo dat internationaal ter discussie staat. Davutoglu bepleitte dat de EU wapenleveranties aan de legitieme oppositie mogelijk zou moeten maken.

Timmermans: ‘Turkije is een belangrijke gesprekspartner voor Nederland op dit onderwerp. Ik heb heel aandachtig geluisterd naar de visie van mijn collega Davutoglu.’ Als buurland van Syrië is Turkije is zeer nauw betrokken bij het conflict in Syrië. Turkije vangt zo’n 190 duizend vluchtelingen op in kampen en nog eens 150 duizend Syriërs die elders in Turkije verblijven.

Het bilaterale onderwerp over Turkse pleegkinderen in Nederland kwam kort aan de orde. Minister Timmermans constateerde dat onderwerpen waarop de meningen verschillen de bilaterale relatie niet schaden. Timmermans: ‘Hieruit blijkt dat de bilaterale relatie tussen Turkije en Nederland zeer volwassen is. Dat geldt ook voor de relaties tussen de Turkse en Nederlandse gemeenschap.’ Timmermans sprak ook waardering uit voor het initiatief om Nederlanders van Turkse afkomst aan te moedigen zich aan te melden om pleegkinderen op te nemen.

Rijksoverheid

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...