Tunahan Kuzu gaat gemeenteraad Rotterdam in

Turks.nl Redactie

Politiek leider van DENK en Tweede Kamerlid Tunahan Kuzu gaat namens zijn partij ook de Rotterdamse gemeenteraad in.

Vandaag werd bekend dat DENK 4 zetels krijgt in de Rotterdamse gemeenteraad. Van Baarle zei daarop dat DENK ook zou moeten meebesturen in Rotterdam.

Kuzu was lijstduwer van DENK in Rotterdam. Vaak is dat een symbolische positie voor bekende personen om de partij te steunen.

Bij de uitslag bleek echter dat Kuzu veel meer stemmen had gekregen dat lijsttrekker Stephan van Baarle. Daarop heeft Kuzu besloten ook in de raad deel te nemen.

Hij zal de functie van gemeenteraadslid naast zijn functie als parlementariër niet lang uitoefenen. Hij zegt dat hij tijdelijk deel zal nemen in de raad: “weken of maanden”.

Van Baarle wordt fractievoorzitter en zal dus onderhandelen om onderdeel uit te maken van het collegebestuur. Kuzu zal daarbij volgens de NOS ook een rol in spelen.

Van Baarle zegt trots te zijn dat Kuzu ze “een poosje komt versterken”. Naast Kuzu komen lijsttrekker Stephan van Baarle, Enes Yiğit, die eerder voorzitter was van de jeugdbeweging van DENK, en Faouzi Achbar in de gemeenteraad van Rotterdam.