Tunahan Kuzu roept Turken op om pleegouder te worden

‘Stop de verontwaardiging, neem verantwoordelijkheid.’ Dat is de reactie van PvdA Kamerlid Tunuhan Kuzu op alle commotie die de afgelopen weken is ontstaan over de jeugdzorg en pleegzorg in Nederland.
Turks.nl Redactie

Volgens de Turks-Nederlandse politicus lopen de gemoederen bij de Turkse gemeenschap zo hoog op, dat men zich nauwelijks noch concentreert waar het echt om draait: de inhoud.

Hoewel Kuzu stelt dat de jeugdzorg in Nederland wel degelijk voor verbetering vatbaar is, is hij van mening dat het belang van het kind voorop moet staan.

“Dat neemt niet weg dat er altijd eerst een poging moet worden gedaan om het kind te plaatsen in de naaste omgeving. Pas als dat niet lukt komt plaatsing in een residentiële inrichting of een pleeggezin aan de orde. En de procedures daarvoor zijn zorgvuldig, selectiecriteria streng en wordt er gekeken naar een match tussen kind, biologische ouders en pleegouders. Ook dat is altijd voor verbetering vatbaar”, aldus Kuzu.

De Tweede Kamerlid doet een oproep aan alle verontwaardigde Turkse Nederlanders om zich massaal aan te melden als pleegouder bij Pleegzorg Nederland. “Want er bestaat een behoefte aan meer pleeggezinnen en ik geloof in de kracht van mensen.”

Lees hier het volledige bericht van Tunahan Kuzu.

Tunahan Kuzu op twitter:
http://twitter.com/tunahankuzu

Tunahan Kuzu op Facebook:
http://www.facebook.com/KiesKuzu

© Turks.nl / Esra Çakar

  • Loading...