Turks-Nederlands kamerlid niet blij met pro-Palestina protest Turkse jongeren

Turks.nl Redactie

Zihni Özdil, die bij de laatste parlementsverkiezingen de Tweede Kamer wist binnen te komen met GroenLinks, heeft kritiek geuit op Turkse jongeren die demonstreerden op het Leidseplein tegen de Amerikaanse erkenning van Jeruzalem als hoofdstad van Israël.

Özdil noemt de groep, waar Palestijnse en Turkse vlaggen te zien zijn, een groep Nederlandse jongeren. Hij is het eens met historicus Remco Ensel, die stelt dat anti-Israël gevoelens zich vertalen in antisemitisme.

Naar zeggen van het Turks-Nederlands kamerlid scandeerden de jongeren Ya Allah, Bismillah, Allah-u Akbar en noemt de leus, bestaande uit islamitische termen, een pro-Erdoğan leus.

”Is het in het belang van die Nederlandse jongeren om hun identiteit vorm te geven naar wat 5000km verderop ligt?”, vraagt Özdil zich af.

Kritiek

Al snel stellen Twitteraars kritische vragen.

 

https://twitter.com/sjoerdamstel/status/940209994401832962

Niet de eerste keer

Vorige week maakte het Turks-Nederlands kamerlid bekend kamervragen te stellen over de invloed van Diyanet, het Turks Presidium voor Religieuze Zaken, die ook een afdeling in Nederland heeft, op Turks-Nederlandse jongeren. Volgens hem heeft Diyanet een slechte invloed op Turkse Nederlanders.