Turks-Nederlandse politicus blijkt moordenaar

Door | Politiek

Burhan Gökalp, oprichter en leider van de Vrije Democratische Partij (VDP), blijkt in 1989 zijn ex-schoonzus te hebben vermoord. 

Gökalp doodde zijn ex-schoonzus met 61 messteken. Dat deed hij omdat ze zijn broer had verlaten. Doordat hij ‘enigszins ontoerekeningsvatbaar’ werd verklaard, moest hij slechts zes jaar de cel in.

De politicus ontkent zijn veroordeling niet, schrijft het Noordhollands Dagblad. “Niemand is perfect”, zegt hij over zijn daad. “Ik heb hier helemaal geen reactie op. Ik ben geschikt als politicus”, stelt hij. Verder is zijn veroordeling de schuld van ‘blanke mensen’.

Hij werd door Geenstijl TV geconfronteerd met de vraag over de moord:

Arrestatie

Eind januari werd Gökalp gearresteerd wegens discriminerende uitspraken over homo’s en Joden. Zijn standpunten zijn onder andere het afschaffen van het homohuwelijk en stoppen met de subsidie voor het Anne Frankhuis. Verder deelde hij controversiële berichten over Joden op social media. Volgens hem zijn de beschuldigingen niet meer dan ‘knip- en plakwerk van de blanke media’. “Ik denk dat een racistische domme blanke rechter me gaat veroordelen”, zegt hij spottend.

In het onderstaande interview meent hij dat Joden erger zijn dan de duivel.

Hieronder zijn de standpunten van de partij te vinden. Zo wil Burhan coffeeshops verbieden, maar softdrugs opnemen in het basispakket. Ook moet abortus worden verboden.

Het bericht van Burhan over Joden:

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...