Turks-Nederlandse politicus gekozen tot Groenste Politicus

Turks.nl Redactie

Natuurmonumenten heeft de Noord-Hollandse gedeputeerde Adnan Tekin (PvdA) uitgeroepen tot Groenste Politicus van 2018. De jury roemt de politicus met roots in Noordoost-Turkije om zijn “politieke behendigheid” en zijn “onverwachte, maar inspirerende en volhardende inzet voor natuur en landschap”.

De jury zegt dat de 46-jarige Tekin, die de portefeuille natuur beheert, zich heeft ontwikkeld tot een ware bondgenoot van natuur en landschap. “Hij laat zien dat je geen groene achtergrond hoeft te hebben om een groen hart te ontwikkelen”, zegt Marc van den Tweel van Natuurmonumenten.

Volgens de jury boekte Tekin successen voor onder meer de bescherming van stiltegebieden en het herstel van de biodiversiteit in Noord-Holland.

“Veel mensen realiseren zich niet dat de provincies tegenwoordig verantwoordelijk zijn voor de bescherming van natuur en landschap. Daarom hebben we er ditmaal, aan de vooravond van de Provinciale Statenverkiezingen, voor gekozen om de verkiezing van de Groenste Politicus specifiek te richten op de provincies”, zegt Van den Tweel.