Turkse parlementsvoorzitter vraagt Nederland steun tegen terrorisme

De Turkse parlementsvoorzitter Cemil Çiçek bracht donderdag een bezoek aan de Staten-Generaal. 
Turks.nl Redactie

Çiçek was uitgenodigd door de Voorzitters van de Eerste en Tweede Kamer in het kader van de viering van 400 jaar diplomatieke betrekken tussen Nederland en Turkije.

Onderwerpen van gesprek waren onder andere de economische betrekkingen tussen de twee landen, Turkse lessen op basisscholen, Islamofobie, EU-onderhandelingen en de visumliberalisatie. 

PKK
Çiçek vroeg zijn Nederlandse collega’s voor meer steun betreft het bestrijden van terrorisme: “Helaas is Nederland één van de landen waar de terreurorganisatie PKK het meest actief is. We verwachten concrete stappen tegen terrorisme” vertelde Çiçek tijdens zijn gesprek met Anouchka van Miltenberg en Fred de Graaf. Bij een persbijeenkomst zei Çiçek dat hij positieve reacties heeft gekregen voor dit verzoek, maar nog niet kan spreken van succes zonder de resultaten te zien.

De Turkse parlementsvoorzitter heeft ook de wens uitgesproken om de Expo 2020 in de Turkse stad Izmir te laten plaatsvinden, alsmede voor de Olympische Zomerspelen in hetzelfde jaar. Ook werd er Nederlandse steun gevraagd voor de Turkse kandidatuur als niet-permanent lid van de VN-Veiligheidsraad in 2015-2016

© Turks.nl