Turkse PvdA’ers Kuzu & Öztürk roepen Asscher op het matje

Door | Politiek

Zij zijn het niet eens over het integratiebeleid van de minister en beschuldigen hem van uitsluitingspolitiek, meldt ad.nl.

De Tweede Kamer debatteert vandaag over een onderzoek naar vier Turks-Islamitische groeperingen: De Diyanet, Süleymanci-beweging, Milli Görüs en de Gülenbeweging. Volgens Asscher is het onduidelijk welke rol deze clubs spelen als het gaat om integratie van Turken in Nederland, terwijl eerdere onderzoeken juist bewezen dat de groepen integratie-bevorderend werken.

Asscher wil de organisaties vijf jaar lang volgen, maar dat is tegen het zere been van zijn partijgenoten. “Ik begrijp niet dat Asscher deze organisaties onder een vergrootglas wil leggen. Ze hebben jarenlang constructief meegewerkt aan onderzoeken en ze houden zich gewoon aan de wet, dus wat is er aan de hand?’, vraagt Kuzu zich af.

Öztürk: “Iedereen in Nederland heeft het recht zich te verenigen. Zolang je niets strafbaars doet, moet je dat juist stimuleren.”

Onderzoek
Uit het recente onderzoek van Asscher blijkt juist dat organisaties als de Diyanet (Islamitische Stichting Nederland) zich positioneren als waakhond tegen extremisme. Ook blijkt dat veel jonge leden een relatief goede maatschappelijke positie hebben en ook in de Nederlandse samenleving participeren.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...