Tweede Kamerlid en Amerikaanse ambassadeur betuigen steun aan PKK

Turks.nl Redactie

Tweede Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) en de Amerikaanse ambassadeur Pete Hoekstra hebben steun betuigd aan PKK-terroristen. Voordewind is het kamerlid achter de motie om de Armeense kwestie te bestempelen als genocide. DENK was de enige partij die tegen die motie stemde.

Op beelden gepubliceerd door ANF, een persbureau gelieerd aan de terreurbeweging PKK, is te zien dat Voordewind en Hoekstra een hongerstaking bezoeken van PKK’ers in de buurt van de Tweede Kamer.

Hij zegt te pleiten voor een wapenstilstand in Afrin, nu het Turkse leger en milities van het Vrije Syrische Leger het district voor meer dan de helft hebben bevrijd en het stadscentrum Afrin wordt belegerd.

De PKK’ers vragen het kamerlid om ‘het Koerdische volk te helpen’, daarmee doelend op YPG, de Syrische tak van de PKK, die ook op de Nederlandse terreurlijst staat. Voordewind geeft aan het met ze eens te zijn en er werk van te maken. “Het is goed dat jullie hier zijn. Ik zal jullie bericht naar de Kamer overbrengen”, zegt Voordewind.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=154&v=BGVAPXArh5g

Ondanks dat de VN-veiligheidsraad een resolutie aannam voor een wapenstilstand in Syrië, gericht op Oost-Ghouta, pleit Voordewind enkel voor naleving van de wapenstilstand in Afrin, waar YPG steeds meer gebieden verliest aan het Turkse leger en milities van het Vrije Syrische Leger. Ook noemt hij Turkije een ‘agressor’ en weigert te spreken over de terreurdaden van PKK en haar Syrische tak YPG.

Voordewind spreekt zich uit als een Joods restaurant wordt aangevallen, maar zwijgt over de aanvallen van PKK’ers op Turkse verenigingen en moskeeën in Nederland, dus indirect op de Turkse gemeenschap. Integendeel; hij betuigt steun aan PKK’ers.

Operatie Olijftak

Op 20 januari 2018 startte het Turkse leger een militaire operatie in Afrin, Noord-Syrië, genaamd ‘Operatie Olijftak’, die het tweede deel van het Turkse plan vormt om de grens met Syrië vrij te maken van terroristen.

Het doel is om de regio Afrin te bevrijden van YPG, de Syrische tak van de terreurbeweging PKK. Vorig jaar werd een aangrenzend gebied van ruim 2 duizend vierkante kilometer vrijgemaakt van IS- en PKK-terroristen.

Vanwege de militaire operatie werden verschillende Turkse moskeeën en verenigingen aangevallen in heel Europa, ook in Nederland. Ook veel Turkse Nederlanders zijn aangevallen door PKK’ers.