VS gaat weer visa verlenen aan Turken

Door | Politiek

De Amerikaanse ambassade in Turkije heeft maandag bekendgemaakt weer op beperkte schaal visa te gaan verstrekken. Daarop liet de Turkse ambassade in Washington weten ook weer beperkt visa te zullen uitgeven. Dat melden Turkse media.

De Amerikaanse ambassade liet via Twitter weten weer visa uit te zullen geven, op beperkte schaal. De ambassade laat weten dat Turkije heeft gegarandeerd dat hun medewerkers niet meer zullen worden opgepakt of zullen worden gearresteerd.

Kort daarna kwam hetzelfde besluit vanuit de Turkse kant. Echter liet de Turkse ambassade in Washington weten dat er geen garanties waren gegeven dat er geen medewerkers van Amerikaanse vertegenwoordigers zouden worden opgepakt of worden gearresteerd in Turkije. Daarmee wordt de statement van de Amerikanen ontkent.

Visacrisis

Op 9 oktober stopten de VS en Turkije met het verstrekken van visa voor elkaars landgenoten. Reden daarvoor was de arrestatie van een Turkse medewerker van het Amerikaans consulaat in Istanbul. De medewerker zou banden hebben met de terroristische sekte FETÖ.

Morgen spreekt de Turkse premier af met de Amerikaanse vicepresident Mike Pence. Gehoopt wordt dat de diplomatieke crisis definitief zal worden beëindigd.

 

Turkse rappers woedend en komen in actie: #FreeEzhel

Donderdag werd bekend dat de bekende rapper Ezhel is...

Rapper Ezhel opgepakt en naar gevangenis gestuurd

De bekende rapper Ezhel (echte naam Sercan Ipekçioğlu) is...

Knappe imam Özyılmaz is een hit

Mustafa Özyılmaz werd bekend nadat hij las uit de Koran...

Wij probeerden de Baklava van Albert Heijn uit

De slimme ondernemers haken in op Islamitische feestdagen:...