Wilders demonstreert in het Turks

Door | Politiek

Geert Wilders en enkele kandidaat-kamerleden van zijn partij hebben gedemonstreerd voor de Turkse ambassade in Den Haag.

In feite was het niet meer dan een media-moment. Wilders hield even een spandoek vast, sprak met de pers en vertrok weer. De opkomst was dramatisch.

“Blijf weg! Dit is ons land” stond op het spandoek die Wilders vasthield. De tekst werd ook vertaald in het Turks, namelijk “Uzak dur! Bu bizim ülkemiz”.

De demonstratie van Wilders is een reactie op de plannen van een Turkse minister om Turkse Nederlanders aan te spreken. Dat gebeurt in aanloop naar de grondwetswijziging in het land in april. Het kabinet wil voorkomen dat de minister naar Nederland komt om te spreken, maar minister Cavusoglu van buitenlandse zaken heeft gemeld dat niets hem zal tegenhouden. Wilders eist een inreisverbod.

Ook Duitsland was tegen een bijeenkomst van de Turkse minister: maar dat ging uiteindelijk gewoon door. Turkije vindt dat Duitsland en Nederland zich ondemocratisch gedragen.

Throwback: Wilders in 2001. “Ik heb niets tegen de Islam.”

Wilders in 2001: Ik heb niks tegen de Islam

MUST SEE! Wilders tegen Pim Fortuyn in 2001: "Islam, daar is niks mis mee, het is een te respecteren godsdienst. Meeste moslims op de wereld en in Nederland zijn goede burgers waar niks mis mee is. Ik heb niets tegen de Islam." SHARE!LIKE Turks.

Gepostet von Turks am Sonntag, 23. März 2014

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...

Megan Fox rookt shisha met haar moeder in Istanbul

De wereldberoemde actrice Megan Fox is in Turkije voor de...