Wilders: Problemen Midden-Oosten komen door Islam

Zowel Israëliërs die in Nederland zijn geboren als mensenrechtenactivisten uit de westelijke Jordaanoever hebben gedemonstreerd bij de toespraak die PVV-leider Geert Wilders vandaag in Tel Aviv hield.
Turks.nl Redactie

Wilders zette hier zijn mening uiteen dat ‘Jordanië de enige Palestijnse staat is die er ooit zal komen’.

Dat meldt de Israëlische krant Ha’aretz. Het was voor het eerst dat er officiële demonstraties tegen Wilders in Israël plaatshadden.

Palestijnen
Wilders zei dat Jordanië zichzelf tot 1970 Jordanië-Palestina noemde, en dat het daarom de Palestijnse staat is. Wilders pleit ervoor dat Palestijnen het recht krijgen om zich in Jordanië te vestigen, om daar dan hun eigen regering te kiezen.

Ook betoogde de PVV-leider dat er in het Westen te vaak met de beschuldigende vinger naar Israël wordt gewezen als het gaat om problemen in het Midden-Oosten. ‘Israël is niet schuldig aan die situatie, maar de islam,’ zei Wilders.

Wilders spreekt in Tel Aviv op uitnodiging van het zeer rechtse parlementslid Arieh Eldad.

Relatie
De PVV-voorman zei ook tegen de Israëlische krant dat hij zich geen zorgen maakt dat zijn controversiële uitspraken de Nederlandse relatie met Arabische staten zullen schaden. ‘De Nederlandse regering zal moeten uitleggen dat ik geen deel uitmaak van de regering en niet namens Nederland spreek. Jordanië kan nog wat leren van die democratische constructie,’ aldus de PVV’er.

Eerder deed Jordanië aangifte tegen Wilders voor belediging van moslims in zijn film Fitna.

Zaterdag sprak Wilders met de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken, Avigdor Lieberman, meldt Elsevier.nl.

  • Loading...