Alex de Souza keert terug bij Fenerbahçe

Turks.nl Redactie

Turkse media melden dat Alex de Souza de afgelopen dagen in Istanbul was en vergaderde met het bestuur van Fenerbahçe. Clubvoorzitter Ali Koç wil komend seizoen samenwerken met de clublegende.

De Braziliaanse voetballer speelde sinds 2004 bij Fenerbahçe tot hij in 2012 ruzie kreeg met de toenmalige clubvoorzitter Aziz Yıldırım en de club noodgedwongen verliet. Jarenlang werd Alex persona non grata bij Fenerbahçe onder aanvoer van de toenmalige clubvoorzitter. Sindsdien daalde de populariteit van Yıldırım echter, totdat vorig jaar een dieptepunt werd bereikt. Na 20 jaar moest de clubvoorzitter het veld ruimen voor Ali Koç.

Alex de Souza woonde kortgeleden nog een wedstrijd bij van Fenerbahçe in Istanbul tegen Konyaspor. Na die wedstrijd zou het clubbestuur hebben gesproken met de 41-jarige oud-voetballer. Het is nog onduidelijk welke rol Alex de Souza zal krijgen bij de club.

Alex de Souza is een van de grootste legendes bij Fenerbahçe. De middenvelder heeft zelfs een standbeeld in Kadıköy, de thuisbasis van Fenerbahçe. Dat standbeeld werd in 2012 gemaakt en gefinancieerd door een inzamelingsactie van fans.

Hij beleefde in zijn 8-jarige carrière bij Fenerbahçe drie landskampioenschappen, won eenmaal de Turkse beker en won twee keer de Turkse Super Cup. In totaal speelde hij 344 wedstrijden mee. Daarin scoorde hij maar liefst 172 doelpunten en maakte hij 139 assists.

Fenerbahçe gaat door een van de slechtste seizoenen in de historie. Meerdere keren belandde de topclub in de degradatiezone en zweeft nog altijd in de onderste rangen. In Europa gaat het iets beter. De club maakt een goede kans om door te stromen naar de achtste finales van de UEFA Europa League.