Arda Turan mishandelt journalist in vliegtuig

Turks.nl Redactie

Arda Turan mishandelde een journalist in het vliegtuig na het vriendschappelijk duel van het Turks elftal tegen Macedonië.

Het Turks elftal werd afgemaakt in de media in 2016 vanwege het slechte spel op het EK. Vooral Arda moest eraan geloven. Toentertijd gaf Arda aan dat iedereen die hem zo beledigd had, daarvoor zou boeten.

Bilal Meşe, een journalist van krant Milliyet, die actief meedeed aan de lynchpartij van het elftal in de media, was ook in het vliegtuig. Toen Arda hem zag, werd hij woedend.

Journalist Bilal Meşe

Eerst schold Turan hem uit. Hij vroeg hem schreeuwend wie hem in het vliegtuig toegelaten had. Vervolgens probeerde hij de journalist te wurgen.

Op Twitter riepen journalisten onder andere op om hem nooit meer toe te laten bij het Turks elftal en alle journalisten op het kamp terug te trekken.

Op Instagram reageerde Turan op de berichten:

(Niet ter verdediging, maar ter informatie..) Wanneer jullie morgen opstaan, zullen jullie vast en zeker de berichten lezen. Kritiek, veroordelingen, opiniestukken, allemaal elkaar steunende plannen en het gevolg.. IK ZEI HET! In het interview dat ik gaf nadat ik werd uitgefloten, had ik het gezegd (EURO 2016).

Gisteren zag ik een van die individuen in het vliegtuig, voor het eerst sinds maanden. Wie zij zijn? Terwijl wij speelden voor ons land, tastten zij onze eer en onze familiewaarden aan, en noemden het journalistiek.

Wees niet ongerust, 3-5 personen… Ze zijn het natuurlijk gewend om dit soort dingen te doen en dan zelfvoldaan rondlopen… Waarom? Want de norm is zo. Journalisten en artikelen worden na enkele maanden vergeten. Maar er zijn ook sommigen die het niet vergeten!

Ik heb journalisten die mijn spel bekritiseerden bedankt, omdat ze weleens gelijk konden hebben. Maar ik zal het nooit toestaan dat mijn familie, mijn waarden worden aangevallen.

Was hetgene wat ik gister deed goed? Weet ik niet! In plaats van achter iemands rug praten, zei ik het allemaal recht tegen zijn gezicht. Zo vroeg ik mijn antwoord.

Misschien niet correct, maar een eervolle actie! Kreeg ik mijn antwoord? Nee! Hij wringde zich in allerlei bochten (klassieke actie). Hij heeft maandenlang artikelen vol geschreven, maar tegenover me zei hij niets. Morgen zullen ze zeker weer praten over me achter mijn rug om.