AS Roma nodigt MHP-leider Devlet Bahçeli uit voor CL-wedstrijd tegen Real Madrid

Turks.nl Redactie

MHP-leider Devlet Bahçeli is door de Italiaanse topclub AS Roma uitgenodigd om de Champions League wedstrijd tegen Real Madrid bij te wonen.

Volgende week speelt AS Roma in Groep G tegen Real Madrid. De twee clubs staan bovenaan Groep G met beide 9 punten.

Clubvoorzitter James Pallotta en sportief directeur Monchi zouden volgens Turkse media via Bayram Tutumlu, de manager van voetballer Cengiz Ünder, de nationalistische politieke leider hebben uitgenodigd.

Bahçeli zou hebben gezegd dat hij een druk programma heeft, maar de wedstrijd wel zou willen bekijken om Ünder, die sinds vorig jaar bij de club speelt, te steunen. Naast Bahçeli zijn de Spaanse tennisser Rafael Nadal en zanger Antonio Banderas uitgenodigd.

Het is onduidelijk waarom een Italiaanse voetbalclub de leider van een nationalistische beweging in Turkije uitnodigen voor een Champions League wedstrijd. Ook is onbekend of er een band is tussen Bahçeli en de voetballer.

Social media

Op social media worden volop grappen gemaakt over dat Bahçeli Rome gaat veroveren. Velen leggen een verband via de wolf, het symbool van Rome en het symbool van de nationalistische Grijze Wolven.