Bafétimbi Gomis breekt record bij monsterzege Galatasaray

Turks.nl Redactie

Galatasaray-spits Bafétimbi Gomis heeft geschiedenis geschreven bij de wedstrijd zaterdagavond tussen Galatasaray en Karabükspor.

Galatasaray staat bovenaan de Süper Lig, terwijl Karabükspor hekkensluiter is. Zaterdagavond troffen de twee voetbalclubs elkaar in Karabük.

Galatasaray won de uitwedstrijd met maar liefst 0-7. Daarvan werden de meeste goals in de eerste helft gescoord, in de tweede helft wist Galatasaray slechts één keer het net te vinden.

De laatste (en eerste) keer dat Galatasaray zes keer scoorde in de eerste helft, was in de vorige eeuw. In het seizoen 1996/97, tijdens de 8-1 overwinning op Altay Izmir.

Record Gomis

Gomis, die lijkt topscorer te worden dit seizoen, maakte zeker 4 doelpunten. Daarmee brak hij een historisch record. Nog nooit wist een buitenlander bij Galatasaray zo vaak te scoren binnen één seizoen.

De goals kun je hieronder bekijken:

@macozetleri.tv ☚⚽⚽ #ucl #barcelona #juventus#cenktosun #Antalyaspor #Beşiktaş #BayernMünih #Galatasaray #Trabzonspor #Gençlerbirliği #Fenerbahçe #Beşiktaş #sivasspor #göztepe . #konyaspor #kardemirkarabükspor #kayserispor #valbuena #negredo #realmadrid #Bursaspor #AytemizAlanyaspor #everton #volkandemirel #Kayserispor #AkhisarBelediyespor #AytemizAlanyaspor #osmanlıspor #Gençlerbirliği #Bursaspor #kardemirkarabükspor #Antalyaspor #Trabzonspor #Fenerbahçe #Galatasaray #Beşiktaş #gomis #İstanbulbaşakşehir #malatyaspor #soldado

Posted by Bafetimbi Gomis Reis on Saturday, March 3, 2018

Daarnaast is dit de tweede grote zege van Galatasaray op een rij. De vorige wedstrijd in de Turkse competitie won Cim Bom met 5-0 tegen Bursaspor. Toen scoorde Gomis 3 doelpunten.