Belangrijke scheidsrechters onbepaalde tijd geschorst na blamage bij Galatasaray

AvatarTurks.nl Redactie

Het Centrale Comité van Scheidsrechters heeft besloten geen wedstrijden meer toe te kennen aan de bekende FIFA-scheidsrechters Hüseyin Göçek en Halis Özkahya tot een uitgebreide herziening. Reden is de onterecht gegeven penalty afgelopen week bij de wedstrijd van Galatasaray tegen Konyaspor.

Het comité verklaarde vandaag in een persverklaring dat vanwege hun prestaties op het veld en achter het scherm als Video Assistant Referee, de twee tot nader order niet meer zullen worden toegewezen aan wedstrijden.

De wedstrijd afgelopen vrijdag eindigde in een 1-1 gelijkspel. Galatasaray leidde de wedstrijd met een 1-0 voorsprong, maar kreeg een penalty tegen in de laatste minuten. Die penalty bleek onterecht. Ondanks hevig protest weigerde de scheidsrechter Hüseyin Göçek te kijken naar de beelden.

Na te hebben geluisterd naar het gesprek tussen Göçek en Video Assistant Referee Halis Özkahya is het comité tot dat besluit gekomen.

Volgens het comité wil hiermee voorkomen worden dat er geen rekening wordt gehouden met de regels van de VAR, die moet worden gebruikt om kritische fouten te herstellen.

  • -->
    -->