Beşiktaş doet oproep aan Europese Turken: ‘Kom niet naar CL-wedstrijd in Leipzig’

Turks.nl Redactie

Ben jij van plan om de laatste wedstrijd van Beşiktaş in de groepsfase van de Champions League op 6 december bij te wonen? Misschien is dat niet zo’n goed idee. Beşiktaş wil dat namelijk niet.

Beşiktaş deed vanuit de officiële website een oproep aan Europese Turken om niet de wedstrijd op 6 december bij te wonen. Als reden wordt gegeven dat hiermee de mogelijkheid op een straf of boete wordt voorkomen.

Beşiktaş doet dit seizoen goede zaken in de Champions League. In een poule met FC Porto, RB Leipzig en AS Monaco, staan de Turken op nummer één. Er zijn nog twee wedstrijden te gaan en Beşiktaş heeft aan één punt genoeg om door te stromen naar de achtste finales.

De verklaring is op de site te lezen in het Turks, Engels, Frans en Duits. Hierbij dan de Nederlandse versie:

‘We vragen onze fans om zich niet te organiseren om onze laatste wedstijd in Groep G van de Champions League bij te wonen. Het bestuur heeft besloten om geen supporters mee te nemen naar onze uitwedstrijden. We vragen onze burgers in Europa met klem om niet naar de wedstrijd in de RB Arena te gaan, zodat we geen straf of boetes kunnen krijgen.

Achterliggende reden

Beşiktaş kreeg afgelopen seizoen een voorwaardelijke straf vanwege de ongeregelheden bij de uitwedstrijd tegen het Franse Olympique Lyon. Toen braken net voor het begin van de wedstrijd grote rellen uit in het stadion. Duizenden fans vluchtten daarom het veld op en de wedstrijd moest 40 minuten later beginnen.