Carrière Turkse scheidsrechter beëindigd na schandalig besluit

Turks.nl Redactie

De Centrale Raad van Scheidsrechters heeft de carrière van scheidsrechter Onur Mert, die weigerde een rode kaart te geven voor een keiharde tackle tijdens de wedstrijd tussen de jeugdteams van Fenerbahçe en Galatasaray, beëindigd. Dat melden Turkse media.

Scheidsrechter Onur Mert werd wereldnieuws na een zeer opmerkelijk besluit. Hij weigerde een rode kaart te geven aan een jeugdvoetballer van Fenerbahçe, die met gestrekte been een tackle uitvoerde op de tegenstander. De voetballer kwam weg met een gele kaart.

https://www.youtube.com/watch?v=stDj1OTXnPE

Excuses

Na de ophef over het besluit, bood de scheidsrechter zijn excuses aan. ”Ten eerste wil ik duidelijk maken dat ik pas na de wedstrijd de beelden zag, dat de betreffende tackle geen gele kaart waardig was. Ook ik was ooit net als iedere scheidsrechter fan van een voetbalclub. Maar ik heb een nieuwe, onpartijdige bladzijde geopend. Toen ik zag wat voor goede mensen scheidsrechters als Cüneyt Çakır en Fırat Aydınus waren, had ik dit besluit genomen.

Op social media bleek namelijk dat hij fan was van Fenerbahçe en hij werd beschuldigd van partijdigheid. Hij heeft zijn Twitteraccount inmiddels verwijderd.

Het bizarre besluit kwam zelfs terecht in de Nederlandse media.