Definitief: Deze voetbalclubs zijn gedegradeerd uit de Süper Lig

Turks.nl Redactie

De drie gedegradeerde clubs uit de Süper Lig zijn bekend geworden. Osmanlıspor is de laatste club die degradeert naar het tweede niveau.

Het is een zware dag voor hoofdstad Ankara, nu bekend is dat de twee enige clubs in de Süper Lig, Osmanlıspor  en Gençlerbirliği, degraderen naar de tweede competitie. Karabükspor eindigt als laatste en degradeert ook.

Akhisarspor won namelijk de wedstrijd tegen Kayserispor met 2-1 en garandeerde daardoor een volgend seizoen in de Süper Lig. Dat is maar goed ook, want Akhisarspor speelt volgend seizoen in de Europa League. Ze wonnen vorige week namelijk de Turkse beker. Osmanlıspor (nr.16) kan Akhisar (nr. 15) niet meer inhalen.

Maar er is ook goed nieuws: Ankaragücü uit de tweede league speelt volgend seizoen definitief in de Süper Lig. Dus komt Ankara volgend seizoen niet zonder een club te staan. Daarnaast komt Rizespor na jaren terug op het hoogste niveau. De derde nieuwkomer moet nog blijken uit play-offs.

Titelstrijd

De titelstrijd is er nét wat spannender op geworden. Fenerbahçe won maandagavond namelijk met 7-0 van hekkensluiter Karabükspor en komt daarmee op een gelijk doelsaldo met lijsttrekker Galatasaray.

Dat betekent dat als Galatasaray verliest volgende week en Fenerbahçe wint, Fenerbahçe automatisch kampioen is.

 

  • Loading...