Dit krijgt het Turks elftal voor geamputeerden als prijs voor de EK-winst

Turks.nl Redactie

De Turkse Federatie voor Lichamelijk Beperkten heeft goedkeuring gekregen van het Turkse ministerie van Sport om een prijs te geven aan het Turks elftal voor geamputeerden. Dat melden Turkse media.

De eisen voor een prijs is dat bij Europese Kampioenschappen ten minste 15 verschillende landen deelnemen aan het betreffende toernooi. Omdat bij het laatste EK voor geamputeerden, maar 12 landen meededen, kon er geen prijs worden gegeven aan het elftal voor geamputeerden.

Bij hoge en belangrijke resultaten, mag er echter afgeweken worden van deze regel.

Dankzij deze uitzondering krijgen alle spelers van het Turks elftal voor geamputeerden 75 stukken ‘Republikeinsgoud’ (Cumhuriyet Altını).

Ankara

De gemeente Ankara zal per speler 200 duizend lira uitkeren voor de winst van het EK. Dat werd besloten na een stemming in de gemeenteraad.

Ze krijgen ook nog eens 30 stukken goud van burgemeester Mehmet Tahmazoğlu van Şahinbey (Gaziantep).

https://twitter.com/TD1Lig/status/918521506132525056

Ali Ağaoğlu

Zakenman Ali Ağaoğlu, een van de rijkste mannen van Turkije, liet gisteren weten enkele huizen van zijn nieuw huizenproject te schenken aan de voetballers.

https://twitter.com/cagritaner/status/918074246936629248

Elke voetballer van het Turks elftal voor geamputeerden krijgt een splinternieuw huis van Ağaoğlu voor de EK-winst.

Standbeelden

Tot slot zouden de voetballers allemaal een standbeeld krijgen, maar omdat er niet genoeg beton beschikbaar is voor hun ballen, is hiervan afgezien door de Turkse voetbalbond. (Grapje natuurlijk!)