Fanatieke Fenerbahçe-fan wordt Trabzonspor-supporter om te kunnen trouwen met zijn vriendin

Turks.nl Redactie

Hasan Sağlam, fanatiek supporter van Fenerbahçe, is ‘bekeerd’ tot Trabzonspor-fan om te kunnen trouwen met zijn grote liefde.

Sağlam ging samen met zijn familie naar het huis van zijn vriendin in Inegöl, Bursa om de hand van zijn vriendin Fatma te vragen. Schoonvader Cengiz Baltacı ging niet akkoord met het huwelijk, omdat hij een schoonzoon die geen fan was van Trabzonspor niet zou accepteren. De vader was namelijk fanatiek supporter van de voetbalclub.

Hierop trok Hasan Sağlam een tenue aan van Trabzonspor en klom op een minaret van een lokale moskee en schreeuwde: “Ik, Hasan Sağlam, was tot op de dag van vandaag Fenerbahçe-fan, maar vanaf nu ben ik fan van Trabzonspor, voor ons is overal Trabzon!”

Een vriend filmde dat moment en stuurde het naar zijn toekomstige schoonvader. Sağlam verklaarde tegenover Turkse media dat hij fanatiek fan was van Fenerbahçe, maar dat zijn toekomstige schoonvader hier niet blij mee was. Hij moest een minaret opklimmen en schreeuwen dat hij Trabzonspor-fan is.

“Liefde is belangrijker dan een club. Ik ben vanaf nu fan van Trabzonspor”, laat Sağlam weten.

Hij wacht nu op het antwoord van zijn toekomstige schoonvader.