Fatih Terim terug bij Galatasaray

Trainer Fatih Terim wordt voor de vierde keer trainer bij Galatasaray, die afgelopen week coach Igor Tudor wegstuurde na aanblijvende kritiek.

Beide partijen bevestigen het op social media.

Fatih Terim van 1974 tot 1985 als verdediger bij Galatasaray. In 1996 werd hij trainer bij het elftal. De club werd de vier opeenvolgende jaren kampioen. In 2000 was het feest compleet toen de UEFA Cup en de UEFA Super Cup voor het eerst werd gewonnen door een Turkse club.

Terim vertrok echter naar het buitenland. Hij stond aan het roer bij Fiorentina en AC Milan in Italië. Twee jaar later keerde hij weer terug en bleef aan tot 2004. In 2011 ging hij voor de derde keer terug naar de club en won meerdere prijzen, maar vertrok in 2013 om het Turks nationaal elftal te leiden. Eind juli van dit jaar gingen de partijen uit elkaar na tegenvallende resultaten en een verstoorde verstandhouding.

UltrAslan

Nadat de Kroatische Tudor werd weggestuurd, riepen velen Fatih Terim op om de boel weer op te knappen. UltrAslan, de grootste supportersvereniging, ging zelfs zo ver dat ze een officiële oproep deden naar de 64-jarige trainer.