Fenerbahçe en Beşiktaş hebben ruzie over Islam

Turks.nl Redactie

Beşiktaş en Fenerbahçe, twee van de grootste voetbalclubs van Turkije hebben ruzie over het moslim-zijn.

Fikret Orman, voorzitter van Beşiktaş zei afgelopen week dat Beşiktaş de beste moslimclub ter wereld is. ”Op dit moment is Beşiktaş de meest besproken Turkse voetbalclub ter wereld. Ik zie Beşiktaş ook als de beste moslimclub. Dit is een voordeel”, zei de voorzitter.

”Er zijn mooie stadions gebouwd. De staat heeft overal stadions gebouwd. Wij hebben ons eigen stadion gebouwd. We zijn de 6e grootste economie van Europa, maar er zijn geen kijkers. Waarom spelen wij de Super Cup wedstrijden niet in moslimlanden?”, waren de woorden van Orman.

Reactie Fenerbahçe

Şekip Mosturoğlu, bestuurder bij Fenerbahçe, reageerde op de woorden van Orman. ”We leven als moslims. Het publiek bepaalt wie meer moslim is. Turkije heeft veel meegemaakt. De onafhankelijkheid is in het geding gekomen”, zegt de Fenerbahçe-bestuurder.

”Wij lieten weten dat wij achter onze staat staan. In elke toespraak veroordeelden we FETÖ. We verwachten ook van Fikret Orman om met verbindende taal te spreken. Fikret Orman beledigd ons allen door te zeggen dat hij beter is dan ons”, aldus Mosturoğlu.