Fenerbahçe-fans onderweg naar stadion Galatasaray opgepakt

Turks.nl Redactie

Fanatieke Fenerbahçe fans die onderweg waren naar het stadion van Galatasaray voor ‘de derby van het jaar’ zijn opgepakt. Dat melden Turkse media.

Turkse fans van Galatasaray, Fenerbahçe en Beşiktaş  kunnen na lange tijd weer hun team toejuichen bij uitwedstrijden. Jarenlang was dat verboden na veel ongeregeldheden.

Eén probleem bleef echter haken. Fans die naar derby’s afreisden, braken de ramen van de voertuigen van het openbaar vervoer. Het ministerie van Sport besloot om fans die voertuigen van het openbaar vervoer zouden beschadigen, niet toe te laten tot de derby.

Tóch konden fanatieke fans van Fenerbahçe het niet laten om de ramen van de bus waarin ze zaten kapot te slaan. De veiligheidsdiensten voegden daad bij woord en de bus werd met de inzittinde fans geleid naar het politiebureau.

Galatasaray VS Fenerbahçe

Koploper Galatasaray speelt vanavond tegen aartsrivaal Fenerbahçe, die momenteel op 6 staat. Fenerbahçe moet winnen om nog een serieuze kans te maken op de titel. Galatasaray moet winnen om hun koppositie te verstevigen.

Galatasaray heeft maar één wedstrijd gelijk gespeeld dit seizoen en is vooralsnog ongeslagen in de Turkse competitie. De wedstrijd begint om 18:30 uur Nederlandse tijd.