Galatasaray-coach ontslagen na nederlaag tegen nieuwkomer

Turks.nl Redactie

Igor Tudor is volgens Turkse media ontslagen door Galatasaray. De relatief onbekende trainer kwam in februari van dit jaar aan het roer te staan, maar mag vertrekken na een nederlaag tegen Malatyaspor. Officieel is er nog geen mededeling gedaan vanuit de club of Tudor zelf.

De Kroaat trainde daarvoor Karabükspor. Bij Galatasaray wist hij geen prijzen te winnen. De laatste keer dat Galatasaray geen enkele prijs won in een voetbalseizoen was in 2011.

Tudor stuurde kortgeleden zijn vrouw en kinderen naar Kroatië om zich volledig te kunnen concentreren op Galatasaray. Hij verhuisde dan ook naar het trainingscomplex na het afscheid. Galatasaray staat momenteel tweede met een punt achterstand op Başakşehir.

De club verloor zondagavond met 2-1 tegen Malatyaspor, dat dit seizoen nieuw is in de Süper Lig en verloor daarmee voor de tweede keer de koppositie.

De nederlaag was de genadeslag voor Tudor, die al langer veel kritiek kreeg vanwege de vroege uitschakeling in de UEFA Europa League en het feit dat er geen enkele zege werd geboekt tegen een grote club.

  • Loading...