Galatasaray maakt transfer twee nieuwe aanvallers bekend

Turks.nl Redactie

Galatasaray heeft na lang wachten alsnog een nieuwe aanvaller gekocht. Als kers op de taart werd kort daarna bekend dat met een tweede aanvaller ook een akkoord is bereikt.

Na de verkoop van Gomis afgelopen seizoen wist Galatasaray geen vervanger te strikken. Veel fans werden boos dat ze zo lang moesten wachten op een aanvaller. De club maakt echter het wachten waard.

Galatasaray heeft een akkoord bereikt over Mbaye Diagne, de spits van Kasımpaşa. Naar verluidt betaalt Galatasaray 12,8 miljoen euro voor de 27-jarige voetballer en zal een bonus uitkeren aan Kasımpaşa als ze kampioen worden.

Diagne staat momenteel bovenaan de topscorerlijst van de Süper Lig met 20 goals. Hij maakt daarmee aardig kans om het record van Gomis te breken, dat afgelopen seizoen 29 goals scoorde en daarmee de meest scorende buitenlander in de Süper Lig in één seizoen werd.

Gomis sprak gisteren met hem af in Istanbul en schreef op Twitter dat hij wil dat Diagne zijn record breekt in het tenue van Galatasaray.

Tweede transfer

Tot ieders grote verbazing kwam na de spectaculaire transfer van Diagne nog een transfer. Volgens TRT Spor heeft Galatasaray een akkoord bereikt over een huurovereenkomst met de Griek Konstantinos Mitroglou, die overkomt van Olympique Marseille.