Gomis schrijft geschiedenis en breekt historisch record

Turks.nl Redactie

Bafétimbi Gomis heeft zaterdagavond geschiedenis geschreven met zijn goal. Hij is de meest trefzekere buitenlandse voetballer in één seizoen in de geschiedenis van het Turkse voetbal.

Gomis scoorde zaterdagavond de 0-1 uit een penalty en werd daarmee de matchwinner. Zijn club Galatasaray werd tevens landskampioen.

https://twitter.com/FutbolArsiv/status/997892849176735745

De Franse aanvaller werd bekroond tot topscorer van het seizoen met 29 doelpunten. Een unicum: nooit eerder wist een buitenlandse voetballer zo vaak te scoren in één seizoen. Het record hiervoor lag bij Fenerbahçe-legende Alex de Souza, die in het seizoen 2010/2011 28 goals scoorde.

Desondanks weten buitenlanders niet in de buurt te komen bij Turkse voetballers. Zo ligt het record aantal goals in één seizoen nog altijd bij Tanju Çolak, die in het seizoen 1987/1988 zeker 38 keer trefzeker was bij Galatasaray.

Daarnaast levert Galatasaray het vaakst de topscorer. Zeker 16 keer was een Galatasaray-voetballer de topscorer. Fenerbahçe leverde 15 keer een topscorer.

Aleyna Tilki

Gomis werd al snel publiekslieveling dankzij zijn vele goals. Daarop werd het liedje Sen Olsan Bari van popzangeres Aleyna Tilki omgezet naar een liedje voor hem, dat klonk door de luidsprekers elke keer nadat hij scoorde.

Dat klinkt dan zo:

Misschien is dat wel de reden dat de zangeres hem feliciteerde op Twitter.

Zelf kon hij er ook wat van: