İlkay Gündoğan breekt record en schrijft geschiedenis in Engeland

Turks.nl Redactie

İlkay Gündoğan, de Duitse voetballer van Turkse afkomst, heeft een record verbroken in de Premier League.

Afgelopen weekend verloor Chelsea met 1-0 van Manchester City, waar Gündoğan voetbalt. Met zijn 174 passen in één wedstrijd schreef hij geschiedenis.

Het elftal van Manchester City maakte in totaal 902 passen tijdens de wedstrijd. Het aantal passen wordt bijgehouden sinds het seizoen 2003/2004 en sinds het wordt bijgehouden maakte een team nog nooit zo veel passen in één wedstrijd.

İlkay Gündoğan wist overigens 174 passen te maken, waarvan 167 daadwerkelijk aankwamen bij zijn teamgenoten. Daarmee brak hij nog een record in de Premier League. Hij nam het record over van Joel Matip, die eerder 161 passen maakte, waarvan 155 aankwamen bij zijn teamgenoten.

Alleen op percentage wist Gündoğan nét niet het record te verbreken. Matip had destijds een slagingspercentage van 96,2%, terwijl de Turkse Duitser bleef steken op 95,9%.

Buiten Gündoğan en Matip wisten maar drie voetballers meer dan 100 succesvolle passen te maken in één wedstrijd, namelijk Zinchenko (147), Otamendi (119) en David Silva (107).

  • Loading...