Je krijgt kippenvel van deze tweets over het Turks elftal voor geamputeerden

Turks.nl Redactie

Het Turks nationaal elftal voor geamputeerden wist maandagavond het Europees Kampioenschap binnen te halen voor tienduizenden fans in de Vodafone Arena.

Hoe ze tot het kampioenschap zijn gekomen en wie ze eigenlijk zijn weten weinigen. In enkele tweets weet je alles over het elftal.

Je krijgt ongetwijfeld kippenvel van het lezen van deze tweets over het nationaal elftal!

Het lijkt net een beeld uit de renaissance.

https://twitter.com/ashmkhito/status/917448565319962625

Onze nationale voetballer Rahmi Özcan: ”Gooi foutief geproduceerde sportschoenen niet weg. We spelen met één voet. Geef het aan ons.” (13/01/2016)

https://twitter.com/TD1Lig/status/917100415249993729

De man is veteraan geworden, maar heeft niet opgegeven. Hij werkt nog eens als arbeider en speelt bovendien voor het nationaal elftal. Mensen die praten over ‘een man’ zijn, kunnen een echte MAN zien.

”Legendes sterven niet, ze veranderen alleen van uiterlijk”. Daarmee refereert oud-voetballer Nihat Kahveci aan de historische 3-2 zege tegen Tsjechië in 2008, waar hij twee goals in de laatste minuten scoorde waardoor Turkije doorging naar de kwartfinales van het EK.

Mijn dromen beleven.
”Op 4-jarige leeftijd verloor ik mijn been, omdat ik achter een bal aan rende.
Maar ik ben mijn dromen niet verloren!”, zegt deze voetballer van het Turks nationaal elftal voor geamputeerden.

Veteraan Osman Çakmak heeft één been verloren voor het land, en heeft met de andere ons Europees Kampioen gemaakt. Dit is nét onder het niveau van Korporaal Seyit (bekend, omdat hij eigenhandig drie 215 kilo wegende granaten naar een geschutsstuk te tillen tijdens de onafhankelijkheidsoorlog in 1915.)

Misschien zullen jullie namen worden vergeten, jullie zakken niet volgegooid worden met premies en zullen jullie altijd een moeilijk leven blijven leiden.
Maar dit land zal jullie altijd dankbaar zijn.

https://twitter.com/tonjukuk/status/917442436619698176

Als ons elftal je trots heeft gemaakt;
parkeer je auto niet op de stoep
bezet de liften voor gehandicapten niet
maak ze trots