Laatste deelnemer Süper Lig komend seizoen bekend

Turks.nl Redactie

Zaterdagavond werd Galatasaray na een spannende speeldag gekroond tot kampioen van het seizoen 2017/2018. Maar het was niet alleen spannend op het hoogste niveau.

De ‘Birinci Lig’ (Eerste League, het tweede niveau) was enkele weken geleden al tot een einde gekomen. Rizespor werd kampioen en Ankaragücü werd runner-up. Zij mogen het komend seizoen spelen op het hoogste niveau.

De derde club die naar de Süper Lig promoveert wordt bepaald aan de hand van play-offs tussen de nummers 3 tot 6. Zaterdagavond speelde Büyükşehir Belediye Erzurumspor de finale van de play-offs tegen Gazişehir Gaziantep.

Erzurumspor wist na penalty’s zaterdagavond te winnen in de finale van de play-offs en is daarmee de laatste club die zal deelnemen aan de Süper Lig in het seizoen 2018/2019. De club, opgericht in 2005 als gemeentevoetbalclub, zal voor het eerst spelen in de Süper Lig.

Het is de derde promotie op een rij voor de club. In 2016 speelden ze nog in het vierde niveau.

Voor Erzurum is het de tweede club ooit die mag spelen in de Süper Lig. Eerder speelde Erzurumspor tussen 1998 en 2001 op het hoogste niveau. Erzurumspor is in 2015 gesloten vanwege financiële problemen.