“Leef niet als een Turk in Europa”

Door | Sport

De succesvolle spits Cenk Tosun sprak in een interview over Turken in Europa. Hij adviseert Turken in Europa om niet als een Turk te leven in Europa.

Tosun is zelf geboren en getogen in Duitsland, maar verhuisde in 2011 naar Gaziantep in Turkije om te spelen voor Gaziantepspor. In 2014 maakte hij de overstap naar Beşiktaş. Begin dit jaar kocht Everton hem over voor een slordige 24 miljoen euro.

Cenk geeft aan vaak te spelen met jongere voetballers in het nationaal elftal van Turkije. “Ik spreek met jongere voetballers in het nationaal elftal en zeg ze dat ze naar Europa moeten gaan. Niemand heeft wat tegen Turken, we houden van ons moederland, maar als je wil leven in het buitenland, moet je niet leven als een Turk”, zegt de voetballer.

“Dat zeg ik ook altijd naar Cengiz (Ünder, voetballer bij AS Roma, red.). Socialiseer met anderen, koop of huur een huis. Je vrienden zullen daarnaartoe gaan en jij zal naar hen gaan. Leer de taal, leef net als de mensen die daar leven. Breng buiten tijd door met je vrienden. Als je daar naartoe gaat en blijft leven als een Turk, kan je niet wennen aan de andere culturen”, aldus Cenk Tosun.

Ceceli geboycot door Turkse media

De kans is groot dat je geen nummers meer hoort van Mustafa...

Ceceli verspreidt seksbeelden ex-vrouw

De Turkse zanger Mustafa Ceceli heeft seksbeelden van zijn...

Aref in kritieke toestand

De bekende goochelaar Aref Gaffouri verkeert in...

Zusje Rüzgar Erkoçlar ook man geworden

De bekende actrice Nil Erkoçlar was lange tijd uit beeld,...